2018. május 1., kedd

WTCR Hungaroring - 2018

Tavaly év végén megszűnt a WTCC sorozat és egyesült a jóval olcsóbb, "földközelibb" TCR sorozattal, és amennyire döcögősen indult, annyira jól sült el az egész. A WTCR mezőnyéről készült összes képet ezúttal a Zár-Idő facebook oldalán találhatjátok: WTCR Hungaroring - Galéria



Az elején sokan tartottak attól, hogy nem lesz elég nevező, nem lesznek ott a "nagy nevek", aztán végül csak bekerült mindenki, aki eddig is a környéken mozgott.





Sajnos a M1RA idén nem állandó résztvevője a sorozatnak, de reméljük jövőre azok lesznek. Ettől függetlenül a hazai nagydíjon tudtak indulni szabadkártyásként, Nagy Dani pedig a mezőny legnehezebb autójával még egy második helyet is bezsákolt, pedig ebben Yvan Müller is igyekezett megakadályozni.







A M1RA kénytelen volt frissíteni tavalyi párosát, így Tassi Attilának másik csapathoz kellett csatlakoznia erre a hétvégére, ugyanis Dani mellett, Ő volt a másik szabadkártyás a hétvégén. Sajnos neki nem sikerült olyan jól ez a hétvége, mint Daninak, szombaton nem igazán értették az autót, vasárnap pedig egy apró figyelmetlenség miatt hatalmas lehetőségtől esett el - második helyről indulhatott volna a második futamon.




A Zengő Motorsport viszont ismét el tudott indulni a sorozat állandó szereplőjeként, ráadásul két autóval. A MOL idén is melléjük állt, ami hatalmas segítség a két fiatal Zengős pilóta számára.



Ami még fontos változás, az a versenyek száma: egy hétvégén már három versenyt rendeznek, egyet szombaton, kettőt pedig vasárnap.


Az új szabályrendszer bevonzott egy csomó új márkát is, akik a WTCCben nem akartak részt venni a magas költségek miatt. Új belépő a Hyundai, Audi, Peugeot és az Alfa Romeo is.



Panis tavaly még Zengőékkel ment, de sokat szenvedett az autóval így odébb állt. Mostani Audijával is távolinak tűnik a pontszerzés.






Alfa Romeo a Seat-ot pedig a Cupra váltotta, ami lényegében ugyanaz, de mostantól a sportos modelleket Cupra márkanév alatt futtatja a Seat.





Úgy tűnik Norbi idén nagyon jó érzékkel váltott, a leggyorsabb autóban ül és ezen a hétvégén műszaki gondja se volt szerencsére. A győzelem nem jött össze, a rajtnál még elég szokatlan neki az autó, de egy erős pontszerző és két dobogós hely (harmadik és második) azért nem a legrosszabb forgatókönyv, amit várhattunk, ráadásul még hosszú a szezon és a hétvégenként három verseny elég sok lehetőséget ad a felzárkózásra - jelenleg a negyedik a bajnokságban.

A többiekről, valamint a magyar alakulatról találtok még lentebb képeket, a teljes galéria pedig ezúttal a Zár-Idő facebook oldalán érhető el, amit itt találtok: WTCR Hungaroring - Galéria

Üdv.: Z





















































































0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
A dizájn alap sablonját innen töltöttük le: Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons