Sziasztok!
Ezt a finomságot egy barátnőmnél láttam először. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet csinos kis külseje és miután megkóstoltam rögtön el is kértem a receptet annyira finom. Most csináltam ilyet először így a külseje nem lett tökély de Andi húgom kétnaposan is jóízűen nyammogta a suliban. Remélem nektek is ízleni fog majd :)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tk só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 ek. burgonyapüré
3 ek olaj
2dkg élesztő
sonka
füstölt sajt
reszelt sajt
- Elkészítés menete:
Végy egy nagy tálat, öntsd bele a lisztet és a sót. Langyosítsd meg a tejet, mérd ki az élesztőt és tedd a tejbe. Amíg felfut az élesztő keverd a sós liszthez az olajat, a burgonyapelyhet és a vizet. Végül add hozzá az élesztős tejet is. Gyúrd össze az egészet ha túl lágy a tészta keverj hozzá még egy kis lisztet. Majd takard le és pihentesd egy fél órácskát.
Ha kész a tészta oszd szét kisebb részekre (én 8-ra osztottam). A darabokat nyújtsd ki egy kb téglalap formára. Alulra tegyél egy szelet sonkát rá egy szelet sajtot, a felső harmadát pedig pizza vágóval vagdosd föl mintha egy medvetalp lenne. Ha ez kész szórd meg reszelt sajttal a felvagdosott részt.
Hogyha ezzel is meg vagy göngyöld föl lentről a tésztát. Ügyelj arra, hogy a bevagdosott rész a kifli alá kerüljön különben szétnyílik sütés közben.
Végül tegyük be 180 fokos előmelegített sütőbe. 20-30 perc múlva vegyük ki és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok! :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése