2016. október 23., vasárnap

Hogyan készítsünk Molnija zsebóra beépítést.

Megszületik a felismerés, hogy ó, kell egy zsebóra beépítés. Nosza, csináljunk hát egyet, ismertetem a lépéseit. Rendelj internetről egy univerzális beépítő tokot, amely méretileg körülbelül jó lesz a zsebórához. Várj rá pár hetet, majd amikor végre megérkezik, vedd elő a Molnija feliratú dobozodat, és válassz ki egy szépnek tűnő duplafedeles példányt.





Vedd ki a tokból, szervizeld le a szerkezetet, pakold össze, szabályozd be, majd tedd be a tokba. Először kezdj el elszomorodni, hogy a méretileg jónak tűnő tokban lötyög a werked, s a hozzá adott szerkezettartó gyűrű sem segít. Első csalódottságodban és mérgedben, a leszervizelt szerkezetet tedd vissza a saját tokjába, és add el leszervizelt zsebóraként, a tokot meg tedd el a majd jó lesz még valamire feliratú dobozba. Majd egyszer nekifutunk később... Teljen el úgy egy jó év, amikor ismét megcsap a beépítés szele, s ekkor alaposabb utánajárás és figyelmesség után, rendelj ismét egy tokot. Pár hetes várakozás után megérkezik a tok, s most már okosabban, először csak próbáld bele a tokba a szerkezetet, mielőtt leszervizeled, hogy jó-e. Király, jó, nem lötyög benne a szerkezet! Ó, de a felhúzó tengely meg marha hosszú, és nem végig menetes. Sebaj, vágj rá menetet. Vedd elő a menetmetszőt, ess neki, s egyszer csak törd ketté a felhúzó tengelyt, és tedd tönkre a menetmetsződet is. Ha ez megvan, a pár basszanázás után tedd vissza a zsebóra szerkezetet a saját tokjába, a beépítő tokot meg add el, épp kérte egy haver. Amúgy sincs időd ilyenekkel foglalkozni, hagyd a csudába az egészet. Pár hónapra rá válts munkahelyet, s derüljön ki, hogy az új főnököd is órabuzi, majd egy közös ebéd alkalmával sóhajtson egyet, hogy régóta vágyik egy Molnija zsebóra beépítésre. Nincs mese, fel kell ismerned, hogy itt a bevágódás lehetősége, és tovább feszegeted a témát. Hívd fel a mestered, mert neki van esztergája, s biztos tud menetet vágni a tengelyre. Ezután a mestered felvilágosít, hogy na ez még neki sem megy, az a fránya Molnija tengely rideg, 90%, hogy el fog törni. Ezután hívj fel egy olyan valakit, aki már csinált ilyen beépítést, és kérdezd meg tőle, hogy varázsol rá menetet. Szomorúan hallgasd meg, hogy márpedig ez tényleg rideg, és bizony el fog törni. Miután a tengely nem, de te letörtél, mint a bili füle, közli veled, hogy de neki van végig menetes tengelye, és mivel már amúgy sem csinál ilyet, nagyon szívesen elküldi Neked, csak úgy. (Ezúton is hála neki!) Miután felcsillant a remény, hogy mégiscsak lesz valami a felhúzó tengelyből, próbálj meg visszaemlékezni, hogy kitől is jött a korábbi tok, ami jó volt. Két napi gondolkodás és levelezgetés után megtalálod, s megrendeled ismét a tokot. Megint pár hét várakozás, megérkezik a tok, s csillogó szemekkel fogsz neki, hisz a főnök vágyik rá! Vedd elő ismét a Molnija feliratú dobozodat, s dúrj elő egy szép példányt, aminek nincs összeb@szva a szerkezete, hiszen üveghátlapos lesz:






Vedd elő a tokot is, és próbáld bele ismét:



Miután tényleg jó minden, most már leszervizelheted a szerkezetet. Mégis csak a főnöké lesz, csillogjon is, meg jó is legyen már:




Ha idáig eljutottál, nincs más dolgod hátra, hogy összegyúrd az egészet:









Miután bemutattad, vedd le róla a 22-es szíjat, mert 24 mm-es való rá, de épp nem volt itthon ekkora. Holnap vásárolj egy hozzá illő szíjat, add át a főninet, s várd az előléptetést. :-)))

Köszönöm a figyelmet!
Dzsana

3 megjegyzés:

Na egy ilyent szívesen hordanék én is.....

Egyenlőre nem tervezek másikat csinálni, nem fér bele sajnos az időmbe. majd egyszer, ha ráérek.

Szabad kérdezni,milyen néven esetleg helyen kell keresni ezeket a tokokat? Koszonom, Roland

Megjegyzés küldése

 
A dizájn alap sablonját innen töltöttük le: Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons