2014. augusztus 23., szombat

Új játékszer, ami megint a kutyán csattan...

Niki már régóta szemezget a GoPro-kkal, de a magas ár miatt valahogy mindig nagyon messze voltak. Úgyhogy elkezdett nézelődni az olcsó szegmensben, de ott nem igazán talált olyat, ami képminőségben egy lapon említhető lenne a GoProval.


Aztán egyszercsak szembe jött az SJ4000 , ami képminőséget tekintve erősen a GoPro Hero 3 sarkában liheg. Hosszas netes utána nézés után is úgy tűnt, hogy ez a típus a legjobb alternatíva, de vigyázzatok vele, mert ezt másolják.

A hátlapon még rajta van a gyári védő fólia - Kőhalminé szintű védelem
(Ahogy egyik ismerősöm jegyezte meg: "Nem igaz, hogy a GoPro másolatot is másolják..."). Aki biztosra akar menni az ITT tájékozódhat afelől, hogy hol, milyet lehet kapni.

Alapáron elég sok kiegészítő jár hozzá, legfontosabb talán a vízálló tok:


Itt is a fólia éktelenkedik
A többi tartozékot nem fotóztuk be, ha valakit érdekel a neten (itt pl) talál róla képet, mindegyik valamilyen rögzítést segítő adapter, nincs olyan hely, ahová ne lehetne felaggatni. A GoProtól eltérően, ennek van egy kis 1,5"-os kijelzője, amin láthatjuk mit vesz fel (be lehet állítani, hogy felvétel közben pár perc után kapcsoljon ki, így nem szívja le az akkut) valamint könnyen betudjuk állítani a szokásos dolgokat: fehéregyensúly, felbontás, dátum, csipogjon-e ha lenyomjuk valamelyik gombot...stbstb


Vízálló tok nélkül meglehetősen kicsi

Nálunk szokás, hogy az új fotós/videós cuccal első körben a ház körül ólálkodó, gyanútlan állatokat támadjuk le, szerencsére Dorisz egyre jobban bírja a dolgot. Adta magát, hogy a kamerát is szerencsétlen kutyussal teszteljük, bár valószínűleg Ő ezt annyira nem bánta:)


Rendeltünk hozzá egy monopodot, szerencsére a kiegészítők csatlakozója kompatibilis a GoProéval, így könnyű hozzá mindent vadászni.

Egy kicsit szenvedtünk Niki videó szerkesztőjével, aztán a Youtube-bal, ezért csúszik a poszt, de így legalább két videót is mutatunk:

Íme a tesztvideó (borús):

A vimeo kevésbé rontott a minőségen, de HDban nem tudom beágyazni, ha érdekel, Katt IDE.

Napos időben:



Ha valakinek van tippje, hogy hogy lehet úgy feltölteni YT-ra, hogy ne rontsa le ilyen durván a minőséget, azt szívesen fogadom.

N&Z

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
A dizájn alap sablonját innen töltöttük le: Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons