2014. április 15., kedd

Húsvéti Bárányok

Közeleg a Húsvét, egy újabb ünnep ami mindenkit lázba hozz, kit ezért kit azért, de egy közös, mindenki készül rá. Ebben az évben úgy döntöttem tojások helyett bárányokkal várom a kedves és kedvetlen locsolókat. Ezeknek az elkészítési menetét osztom most meg veletek, hátha hasznát veszitek, vagy ötletet, húsvéti hangulatot kaptok tőlük. :)

 Szükséged lesz hozzá :
ollóra
ragasztóra
cérnára,fonálra
kis tojás alakú golyóra
filc lapra
vattára vagy töltőanyagra
kis fagolyókra
szalagra
kis csengőre
valamilyen anyagra a testéhez
fogpiszkálóra
tűre
festékre vagy filctollra
hajhoz való anyagra




Ezeket mind megtalálod hobby boltokban akár kis kiszerelésben, csomagban is. Először vágj ki egy nagyjából  10-12 cm átmérőjű kör alakot a bari testéhez.


 



A peremétől kb 3mm-re öltögesd körbe, majd húzd meg a cérnát, hogy kis zsákformát kapj. Tölts meg a zsákot töltőanyaggal vagy vattával, ezt akár illatosíthatod is illőolajokkal. Azután varrd össze a zsákot.
 


Fesd meg a bárány fejét a kicsi tojásból. Azután ragasztóval és fogpiszkálóval rögzítsd a testéhez.




Vágd ki filcből tetszőlegesen a füleit. Majd ragaszd föl a fejére úgy, hogy lefelé lógjanak. Ragassz a feje tetejére egy kis gyapjút vagy más hajnak való anyagot. A lábait és a kezeit 2 fonaldarabból úgy készítjük el, hogy az egyik végére fagolyót ragasztunk másik végénél fogva pedig átfűzzük a testén nagy lyukú tű segítségével, majd a másik végére is fagolyót ragasztunk.
 


Végül kössünk a nyakába csengőt vagy masnit. Ha barkára szeretnénk akasztani köthetünk rá hurkot vagy másik fonalból akasztót. Kész is a saját készítésű Húsvéti Báránykánk. :)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
A dizájn alap sablonját innen töltöttük le: Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Elf Coupons